BMW S 1000 RR lansat oficial la Monza

BMW S 1000 RR lansat oficial la Monza

11.05.2009
BMW a lansat oficial in cursul zilei de ieri noul model S 1000 RR cu ocazia etapei Campionatului Mondial de Superbike de la Monza.

Locul ales pentru prezentarea din Italia nu a fost unul intamplator, compania germana dezvoltand versiunea de strada dupa motocicleta pilotata de Troy Corser si Ruben Xaus in World Superbike.

Motorul cu patru cilindri in linie al noului BMW S 1000 RR dezvolta 193 de cai putere (142 KW) la 13.000 rpm si un cuplu maxim de 112 Nm la 9.750 rpm. Avand o greutate la plin de numai 204 kg (206,5 kg in varianta cu Race ABS), producatorul german se poate lauda cu cel mai bun raport putere/masa totala din segmentul motocicletelor superbike.

BMW pune la dispozitia clientilor sai si un sistem ultra-performant de control al tractiunii (DTC - Dynamic Traction Control) derivat din tehnologia utilizata in World Superbike. Producatorul german a tinut sa-si lase amprenta si in aceasta noua clasa in care debuteaza alegand un format cu faruri asimetrice, nu tocmai laudat pana acum.

Sistemul de evacuare 4-2-1 este realizat integral din otel inoxidabil iar valvele din titan sunt actionate conform aceluiasi principiu intalnit la motoarele bolizilor BMW din Formula 1. Sistemul Race ABS este reglabil in patru moduri: "Rain", "Sport", "Race" si "Slick" in functie de conditiile si necesitatile pilotului.

Pretul noului BMW S 1000 RR nu a fost deocamdata comunicat insa producatorul afirma ca va fi in zona concurentilor japonezi. Motocicleta urmeaza sa fie disponibila in showroom-uri pana la sfarsitul acestui an.

Te-ar putea interesa si:

KTM ofera garantie extinsa pentru modelele Street

KTM va oferi tuturor posesorilor de modele 2024 LC8c, LC8 STREET si TRAVEL posibilitatea de extinde perioada de garantie oficiala, in unele cazuri pana la aproape dublu. Doar cu o lucrare de service la un dealer autorizat KTM, riderii pot beneficia d...

Citeste mai mult