Adrenalina si senzatii tari la Romanian Baja 2019

Adrenalina si senzatii tari la Romanian Baja 2019

02.07.2019

Cel mai așteptat eveniment off road din țară, Romanian Baja 2019, a luat sfârșit. De la start până la final, atmosfera a fost una încărcată de adrenalină și emoțiile s-au ținut lanț pentru cele 60 de echipaje înscrise în competiție, această etapă a Campionatului Național de Rally Raid bucurându-se de un interes internațional colosal. Rideri din șapte țări - România, Italia, Bulgaria, Cehia, Serbia, Israel și Elveția au avut drept provocare parcurgerea traseului de 540 km în regim de raliu în mai puțin de 24 de ore.

Campionul european la categoria SSV, italianul Federico Butto insotit de co-pilotul Sandra Castellani a fost deschizător de drum pilotând un vehicul side-by-side RZR Polaris oferit de ATVRom, sponsor oficial al evenimentului. In interviul acordat dupa raliu, cei doi au subliniat faptul ca vehiculul Polaris a intrecut toate asteptarile dovedind agilitate fara egal pe numeroasele portiuni tehnice, iar traseul „a fost fantastic”. 

La standul ATVRom din cadrul Romanian Baja au putut fi admirate în afară de „vedeta” Polaris și vehicule de teren tip ATV și SXS CF Moto.

Printre altele, la raliu a luat parte și cehul Tomas Ourednicek, vicecampion al Europei Centrale și multiplu participant la Raliul Dakar. Câștigătorul ediției a patra Romanian Baja a fost Miroslav Zapletal, un pilot cu o vastă experiență și care deține în palmares un titlu mondial FIA cross country. Prima poziție din clasamentul Side by Side Vehicle a revenit piloților Amir Abu Much și Omri Abu Much. Echipajul străin compus din Tsanko Tsankov și Zornitza Todorova din Bulgaria s-a impus pe podiumul general, concurând cu un SXS Can-Am.

Românii Andrei Mușețeanu și Sorin Melente au ocupat locul 7 în ierarhia generală, vehiculul lor de concurs fiind un SSV Yamaha. Riderii români Claudiu Barbu și Paul Spiridon au încheiat cursa de la Buzău pe locul 8 la general.
Emoțiile continuă pentru concurenții viitoarei etape din cadrul Campionatului Național de Rally Raid! Trofeul 4V Rally Raid se va desfășura între 25-28 iulie la Constanța.


Rezultate Romanian Baja 2019

Clasament general:
1. Miroslav Zapletal / Marek Sykora (Cehia)
2. Amir Abu Much / Omri Abu Much (Israel)
3. Tsanko Tsankov / Zornitza Todorova (Bulgaria)

Clasament general Auto:
1. Miroslav Zapletal / Marek Sykora (Cehia)
2. Peter Minchev / Ivaylo Nikolov (Bulgaria)
3. Simeon Tsintsov / Viktor Tonev (Bulgaria)

Clasament general SSV:
1. Amir Abu Much / Omri Abu Much (Israel)
2. Tsanko Tsankov / Zornitza Todorova (Bulgaria)
3. Tzahi Kafri / Revev Shai (Israel)

Clasament general Auto Promo:
1. Romeo Duicu / Ovidiu Pascu (România)
2. Adrian Petcu / Silviu Popescu (România)
3. Ioan Davidescu / Ioana Mistric (România)

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO si Aspar Racing Team concureaza la Moto2 si Moto3 in albastru, negru si fucsia

In 2023, CFMOTO a cucerit doua podiumuri, iar pentru 2024, obiectivele sunt si mai ambitioase: sa lupte pentru victorii si podiumuri cu ajutorul lui Jake Dixon si al lui Izan Guevara in Moto2 si alaturi de David Alonso si Joel Esteban in Moto3.  ...

Citeste mai mult